سه شنبه 12 مرداد 1389 :: نويسنده : ابوالفضل اقایی
5 درصد نوزادان بيماريهاي ژنتيكي دارند
معاون امور فرهنگي و پيشگيري بهزيستي استان زنجان گفت: سه تا پنج درصد از نوزاداني كه زنده متولد ميشوند، دچار بيماريهاي ژنتيكي يا ناهنجاريهاي مادرزادي ميشوند.
بقيه در ادامه
وي تصريح كرد: با توجه به اين مسئله كه ماههاي نخست زندگي براي رشد مهارتهاي ارتباطي بسيار پراهميت است كم شنوايي ميتواند رشد مهارتهاي زباني يا موفقيت تحصيلي افراد را تحتالشعاع قرار دهد.
معاون امور فرهنگي و پيشيگيري بهزيستي استان با اشاره به انجام غربالگري شنوايي در استان زنجان ابراز داشت: كشف زود هنگام كم شنوايي و ارائه خدمات لازم به نوزاد و خانواده وي امري حياتي محسوب ميشود.
وي اظهار داشت: 9 هزار و 353 نوزاد در سال 1388 زير پوشش طرح غربالگري شنوايي نوزدان و شيرخواران قرار گرفتند كه از اين تعداد، 21 نوزاد براي اقدامات توانبخشي ارجاع شده و 19 نفر نيز از خدمات لازم سازمان در اين زمينه بهرهمند شدند.
آقامحمدي با اشاره به فعاليت دفتر پيشگيري از معلوليت در بهزيستي استان زنجان خاطرنشان كرد: مشاوره ژنتيك، آگاه سازي پيشگيري از معلوليتها در مناطق شهري و روستايي، غربالگري شنوايي و شيرخواران و اجراي طرح پيشگيري از تنبلي چشم از مهمترين فعاليتهاي پيشگيري از معلوليتهاست.
وي افزود: در حال حاضر پنج دستگاه غربالگري شنوايي در سطح استان مشغول به فعاليت هستند كه در سال گذشته بيش از 9 هزار كودك را غربالگري كردند.
معاون امور فرهنگي و پيشگيري سازمان بهزيستي استان زنجان ابراز داشت : در سال گذشته 2 هزار و 514 مورد براي مشاوره ژنتيك و برخورداري از خدمات مركز با هدف كاهش بروز و شيوع معلوليتها به مركز مشاوره ژنتيك مراجعه كردند.
وي با اشاره به طرح آگاهسازي پيشگيري از معلوليتها در مناطق شهري و روستايي اظهار داشت: در سال 1388 اين طرح با همكاري سازمان نهضت سوادآموزي و همه آموزشياران نهضت اجرا شد كه بيش از 8 هزار نفر را تحت پوشش قرار داد.
آقامحمدي همچنين اجراي طرح پيشگيري از تنبلي چشم را در استان زنجان موفق ارزيابي كرد و عنوان كرد: بيش از 31 هزار كودك زير پوشش اين طرح قرار گرفتند.
وي هدف از اين طرح را كاهش شيوع و بروز آمبليوپي و ساير اختلالات بينايي كودكان برشمرد و افزود: شهرستان ابهر در اجراي اين طرح پوشش 100 درصدي داشته و يك پايگاه ثابت غربالگري بينايي نيز در اين شهرستان مستقر است.
معاون امور فرهنگي و پيشگيري سازمان بهزيستي استان زنجان اضافه كرد: شهرستانهاي ماهنشان، طارم و ايجرود به ترتيب 23، يك و 14 درصد در اجراي اين طرح رشد دارند.
وي در پايان پيشگيري را بهتر از درمان عنوان كرد و گفت: هزينه پيشگيري از معلوليتها بسيار پايينتر از هزينه درمان و نگهداري يك معلول است.
